Cel – nabycie i/lub uzupełnienie wiedzy zawodowej z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, z elementami inżynierii jakości. Adresaci: pracownicy zakładów produkcji i obrotu żywnością, pracownicy jednostek urzędowej kontroli żywności, pracownicy jednostek certyfikujących.
Przygotowanie do pracy na stanowiskach kierowników oraz pełnomocników ds. jakości i/lub bezpieczeństwa żywności w zakładach przetwórstwa żywności (wszystkich branż), żywienia zbiorowego (stołówkach, restauracjach, barach) i obrotu żywnością (hurtowniach i sklepach spożywczych). Absolwenci nabywają umiejętności transferu wiedzy teoretycznej i stosowania praktycznych metod oraz narzędzi służących do łączenia zakładowych programów bezpieczeństwa żywności z narodowymi planami poprawy zdrowia publicznego. Absolwenci uzyskują pogłębioną wiedzę dotyczącą projektowania, wdrażania i utrzymania systemów zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem żywności (ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, GLOBALGAP) w gospodarce żywnościowej oraz praktycznego stosowania narzędzi doskonalenia ww. systemów.
3 990 PLN
Możliwość rozłożenia czesnego na raty.
Zjazdy w systemie niestacjonarnym – 10 zjazdów sobotnio-niedzielnych (sob. 8.30-19.00, niedz. 8.00-15.30) w cyklach miesięcznych.
Zaliczenie ćwiczeń i wykładów, napisanie pracy końcowej, zaliczenie testów, uregulowana opłata za czesne i za świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.