- Odkryj UWM
Wsparcie i rozwój studentów
RADIO UWMFM
Poznaj UWM
- Studia podyplomowe
- Co? Jak? Kiedy?
CO?
Kiedy?
Nie czekaj! Wybierz UWM
Wczytywanie strony...
Forma studiów podyplomowych: niestacjonarne Czas trwania: 3 semestry
Wydział Nauki o Żywności
353 godziny dydaktyczne, 60 punktów ECTS, 3 semestry
Celem studiów podyplomowych jest przedstawienie najnowszej wiedzy, opartej na faktach naukowych, związanej z żywieniem człowieka i dietetyką.
Oferta skierowana jest do absolwentów wszystkich kierunków studiów. Preferowane będą osoby po kierunkach związanych z żywnością i żywieniem, towaroznawstwem, przemysłem spożywczym, medycyną, naukami biologicznymi i innymi związanymi ze zdrowiem człowieka.
Efektem kształcenia jest opanowanie przez absolwentów wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych związanych z żywieniem człowieka zdrowego i chorego oraz profilaktyki chorób dietozależnych niezbędnych do prowadzenia profesjonalnych usług żywieniowych połączonych z dietoterapią. Absolwent studiów będzie specjalistą z zakresu żywienia człowieka i dietetyki, odpowiednio przygotowanym do planowania i nadzoru żywienia zbiorowego oferującego posiłki dla ludzi zdrowych i chorych, udzielania samodzielnych porad dietetycznych i prowadzenia profilaktyki żywieniowej. Nauczyciele zdobędą merytoryczne przygotowanie do nauczania przedmiotów z zakresu żywienia człowieka i dietetyki.
Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia podyplomowe jest posiadanie przez kandydata dyplomu ukończenia studiów wyższych (ze stopniem inżyniera, licencjata lub magistra). W przypadku zgłoszenia się większej liczby kandydatów na studia podyplomowe, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.
5400 PLN
Zjazdy realizowane w systemie niestacjonarnym (18 zjazdów), w sobotę i niedzielę. Na każdym zjeździe realizowanych jest ok 20 godzin dydaktycznych. Częstotliwość zjazdów: średnio co trzy – cztery tygodnie.
Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych i wydania świadectwa jest: uzyskanie pozytywnej oceny z przedmiotów kończących się egzaminem lub zaliczeniem na ocenę; wykazanie się aktywnością na przedmiotach kończących się zaliczeniem; napisanie pracy końcowej i pozytywne zdanie egzaminu końcowego.
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej: http://www.uwm.edu.pl/zywieniepodyplomie
dr inż. Małgorzata Anna Słowińska
mgr Grażyna Grzyb
Szczegółowych informacji udziela kierownik SPŻCziD: dr inż. Małgorzata Anna Słowińska; tel. 89 523 36 73; e-mail: malgorzata.slowinska@uwm.edu.pl; adres: Katedra Żywienia Człowieka, Centrum Gastronomii z Dietetyką i Biooceną Żywności, ul. Słoneczna 45f, 10-718 Olsztyn
Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.