Celem kształcenia jest przygotowanie absolwenta do podjęcia pracy w przemyśle paszowym, gospodarstwach hodowlanych i produkcyjnych, w doradztwie rolniczym oraz niektórych działach służb surowcowych przemysłu rolno-spożywczego.
Słuchacze studiów otrzymają najnowszą wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu produkcji pasz przemysłowych oraz żywienia zwierząt i paszoznawstwa. Ponadto będzie możliwość wymiany doświadczeń oraz wykonywanie analiz i ćwiczeń umożliwiających sprawdzenie nabytej wiedzy teoretycznej. Wykształcenie specjalistyczne dotyczy realizacji procesu technologicznego mieszanek pasz przemysłowych z uwzględnieniem ekonomiki oraz szczegółowej oceny jakości produktu, a także doradztwa żywieniowego.
Decyduje kolejność zgłoszeń.
3 800 PLN
Zjazdy realizowane w systemie niestacjonarnym w sobotę i niedzielę. Na każdym zjeździe realizowanych jest ok. 18 godzin dydaktycznych. Częstotliwość zjazdów: średnio co trzy – cztery tygodnie.
Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych jest uzyskanie w określonym terminie wszystkich zaliczeń z przedmiotów objętych planem studiów oraz zadanie egzaminu końcowego. Absolwenci studiów podyplomowych otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych według wzoru określonego przepisami Uczelni.
Rozpoczęcie zajęć po zebraniu grupy. Minimalna liczba słuchaczy do inauguracji danej edycji studiów to 20 osób. Szczegółowych informacji udziela Sekretarz studiów podyplomowych.