Wczytywanie strony...

  • #Analiza i kreowanie trendów

Nowoczesne przewidywanie przyszłości – tak w wielkim skrócie można opisać kierunek, na którym, dzięki odpowiednim narzędziom, nauczysz się analizowania, diagnozowania i tłumaczenia na prosty język zjawisk: społecznych, gospodarczych, kulturowych, technologicznych czy środowiskowych. To kierunek oparty na trzech filarach: filozofii, ekonomii i socjologii, które w połączeniu, i przy odpowiednim wykorzystaniu, pozwalają interpretować oraz przewidywać wszelkie zmiany. Koncepcja kierunku wpisuje się w ideę innowacji społecznych, stanowiących jedno z najważniejszych wyzwań rozwoju Unii Europejskiej w najbliższych latach.

Analiza i kreowanie trendów drugiego stopnia na UWM – i co dalej?

Po ukończeniu analizy i kreowania trendów drugiego stopnia możesz pracować w:

  • ośrodkach naukowych, które prowadzą prace badawczo-rozwojowe,
  • innowacyjnych przedsiębiorstwach, administracji publicznej, działach marketingu, bankowości,
  • organizacjach pozarządowych, non-profit i think tankach,
  • instytucjach kultury, oświaty, samorządowych.

 

Analiza i kreowanie trendów

Forma studiów: stacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 4 semestry

 

 

Wydział Humanistyczny

89 524 63 07

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.