- Odkryj UWM
Wsparcie i rozwój studentów
RADIO UWMFM
Poznaj UWM
- Studia podyplomowe
- Co? Jak? Kiedy?
Wczytywanie strony...
Studiuj w Szkole Zdrowia Publicznego i zostań specjalistą zajmującym się opracowaniem i tworzeniem różnego typu diet dla ludzi zdrowych i chorych. Dowiedz się, jak prowadzić skuteczną edukację dotyczącą prawidłowego żywienia i profilaktyki żywieniowej. Studia przygotują Cię również do prowadzenia badań naukowych oraz kierowania się zasadami Dobrej Praktyki Klinicznej i Dietetyki Opartej na Faktach. Podczas nauki będziesz uczestniczyć w zajęciach takich jak: pedagogika zdrowia, patofizjologia kliniczna, immunologia, prawo w praktyce dietetycznej, nowoczesne technologie potraw dietetycznych, marketing i zarządzanie w dietetyce, psychodietetyka z elementami klinicznymi, mikrobiota człowieka, nutrigenomika i nutrigenetyka, catering dietetyczny i inne. Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów pierwszego stopnia na kierunku dietetyka. Dietetyka drugiego stopnia na UWM – i co dalej? Po ukończeniu dietetyki drugiego stopnia możesz pracować w:
|
Dietetyka - studia II stopnia Tryb studiów: stacjonarne Poziom studiów: magisterskie, 4 semestry
|
Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.