Studiuj w Szkole Zdrowia Publicznego i zostań specjalistą zajmującym się opracowaniem i tworzeniem różnego typu diet dla ludzi zdrowych i chorych. Dowiedz się, jak prowadzić skuteczną edukację dotyczącą prawidłowego żywienia i profilaktyki żywieniowej. Studia przygotują Cię również do prowadzenia badań naukowych oraz kierowania się zasadami Dobrej Praktyki Klinicznej i Dietetyki Opartej na Faktach. Podczas nauki będziesz uczestniczyć w zajęciach takich jak: pedagogika zdrowia, patofizjologia kliniczna, immunologia, prawo w praktyce dietetycznej, nowoczesne technologie potraw dietetycznych, marketing i zarządzanie w dietetyce, psychodietetyka z elementami klinicznymi, mikrobiota człowieka, nutrigenomika i nutrigenetyka, catering dietetyczny i inne. Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów pierwszego stopnia na kierunku dietetyka.
Dietetyka drugiego stopnia na UWM – i co dalej?
Po ukończeniu dietetyki drugiego stopnia możesz pracować w:
- poradniach dietetycznych,
- placówkach systemu ochrony zdrowia,
- placówkach oświatowo-wychowawczych i służb społecznych,
- stacji sanitarno-epidemiologicznej,
- gabinetach odnowy biologicznej,
- ośrodkach wellness & spa,
- klubach sportowych i fitness,
- zakładach przemysłu spożywczego,
- firmach cateringowych.