Wczytywanie strony...

  • #Gastronomia i sztuka kulinarna

Interesuje Cię fascynujący świat SZTUKI KULINARNEJ? Odkryłeś w sobie pasję do tworzenia dań, pochodzących z różnych stron świata i chcesz ją rozwijać? U nas, w profesjonalnych pracowniach gastronomicznych, pod okiem niekwestionowanych specjalistów nauczysz się, jak komponować dania w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie, z dbałością o szczegóły, począwszy od doboru surowca, aż po wykończenie i prezentację dania na talerzu. W trakcie studiów poznasz najnowsze trendy w branży HoReCa, dowiesz się, jak krok po kroku budować biznes gastronomiczny oraz zgrany zespół, którego praca przyczyni się do sukcesu miejsca gastronomicznego.

Nie zastanawiaj się i wybierz kierunek GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA, gdzie oferujemy Ci:

  • 1,5-roczne studia kończące się uzyskaniem tytułu MAGISTRA INŻYNIERA doskonale przygotowujące do pracy jako PROFESJONALNY KUCHARZ, SZEF KUCHNI, WŁAŚCICIEL RESTAURACJI, PROFESJONALNY CUKIERNIK, WŁAŚCICIEL KAWIARNI, MENEDŻER RESTAURACJI LUB KAWIARNI;
  • możliwość korzystania z wyjazdów w ramach programu Erasmus do uczelni państw partnerskich – m.in. Hiszpanii, Włoch, Portugalii, Grecji, Holandii w toku studiów, w ramach praktyk oraz staży;
  • naukę pod okiem kadry akademickiej Wydziału Nauki o Żywności, a także wybitnych praktyków i ekspertów w dziedzinie sztuki kulinarnej;
  • program studiów stale dostosowywany do potrzeb rynku pracy, w którym kluczową rolę odgrywają zajęcia praktyczne i warsztatowe;
  • możliwość poszerzania umiejętności w ramach aktywnie działających na WNoŻ kołach naukowych.

GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA jest kierunkiem akredytowanym przez Polską Komisję Akredytacyjną.

Nowatorski charakter kierunku, innowacyjność i wszechstronność programu nauczania, wysoka jakość prowadzonych zajęć, doskonale przygotowana do pracy kadra pracowników naukowo-dydaktycznych, a także związek kształcenia z potrzebami rynku pracy i współpraca z pracodawcami branży HoReCa, zostały docenione w III edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacji Kierunków Studiów. W 2018 roku kierunek gastronomia – sztuka kulinarna uzyskał prestiżowy certyfikat „STUDIA Z PRZYSZŁOŚCIĄ”.

Więcej o nas:

 

GASTRONOMIA -  SZTUKA KULINARNA

Forma studiów: stacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry

 

 

Wydział Nauki o Żywności

89 523 49 83

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.