- Odkryj UWM
Wsparcie i rozwój studentów
RADIO UWMFM
Poznaj UWM
- Studia podyplomowe
- Co? Jak? Kiedy?
CO?
- Kierunki I stopnia i jednolite magisterskie
- Kierunki II stopnia
- Nowe kierunki od 2023 roku
- Erasmus
Nie czekaj! Wybierz UWM
Wczytywanie strony...
Marzysz o zostaniu mistrzem w sztuce kulinarnej? Zacznij od studiów! Naucz się, jak komponować dania w tradycyjnej i supernowoczesnej odsłonie, z dbałością o detale takie jak: odpowiedni surowiec, techniki kulinarne czy prezentacja dania na talerzu. Podczas studiów nauczysz się oceny towaroznawczej surowców, umiejętnego sporządzania potraw ze szczególnym uwzględnieniem dań regionalnych, a nawet prowadzenia zakładu gastronomicznego, zarówno od strony technologicznej, ekonomicznej, jak i organizacyjno-prawnej. Dowiesz się również, jak planować racjonalne żywienie różnych grup ludności, rozpoznawać czynniki ryzyka chorób dietozależnych i zapobiegać tym chorobom. Zostań mistrzem nie tylko w swojej kuchni, ale w całej branży HoReCa! Gastronomia i sztuka kulinarna drugiego stopnia stopnia na UWM – i co dalej? Po ukończeniu gastronomii i sztuki kulinarnej drugiego stopnia możesz pracować jako:
|
GASTRONOMIA - SZTUKA KULINARNA Forma studiów: stacjonarne Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry
|
Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.