PORTAL REKRUTACYJNY

Gastronomia – sztuka kulinarna

3 semestry
magisterskie
0 lekcja
0 testów
stacjonarne

Marzysz o zostaniu mistrzem w sztuce kulinarnej? Zacznij od studiów! Naucz się, jak komponować dania w tradycyjnej i supernowoczesnej odsłonie, z dbałością o detale takie jak: odpowiedni surowiec, techniki kulinarne czy prezentacja dania na talerzu. Podczas studiów nauczysz się oceny towaroznawczej surowców, umiejętnego sporządzania potraw ze szczególnym uwzględnieniem dań regionalnych, a nawet prowadzenia zakładu gastronomicznego, zarówno od strony technologicznej, ekonomicznej, jak i organizacyjno-prawnej. Dowiesz się również, jak planować racjonalne żywienie różnych grup ludności, rozpoznawać czynniki ryzyka chorób dietozależnych i zapobiegać tym chorobom. Zostań mistrzem nie tylko w swojej kuchni, ale w całej branży HoReCa!

Gastronomia i sztuka kulinarna drugiego stopnia stopnia na UWM – i co dalej?

Po ukończeniu gastronomii i sztuki kulinarnej drugiego stopnia możesz pracować jako:

  • profesjonalny kucharz,
  • szef kuchni,
  • właściciel restauracji lub kawiarni,
  • profesjonalny cukiernik,
  • menedżer restauracji lub kawiarni.

Zasady kwalifikacji