Wczytywanie strony...

  • #Mikrobiologia

Podczas studiów zdobędziesz rozszerzoną wiedzę dotyczącą mikroorganizmów i ich roli w funkcjonowaniu globalnego ekosystemu. Zrozumiesz również znaczenie tych organizmów w wywoływaniu chorób roślin, zwierząt i ludzi. Doskonale poznasz właściwości drobnoustrojów i ich wymagania środowiskowe, a także zasady doboru i zastosowania zaawansowanych technik laboratoryjnych ze szczególnym uwzględnieniem technik immunologicznych i molekularnych. Jako absolwent drugiego stopnia mikrobiologii uzyskasz uprawnienia do podjęcia doktoranckich studiów trzeciego stopnia. Wydział Biologii i Biotechnologii UWM w Olsztynie jest jednym z nielicznych wydziałów biologicznych w Polsce, który uzyskał ocenę wyróżniającą przyznaną przez Polska Komisję Akredytacyjną.

Mikrobiologia drugiego stopnia na UWM – i co dalej?

Po ukończeniu mikrobiologii drugiego stopnia możesz pracować w:

  • laboratoriach służb weterynaryjnych,
  • laboratoriach przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego,
  • laboratoriach ochrony środowiska przyrodniczego,
  • laboratoriach badawczych.

 

MIKROBIOLOGIA

Forma studiów: stacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 4 semestry

 

Wydział Biologii i Biotechnologii

89 523 44 48

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.