Wczytywanie strony...

  • #Technologia żywności i żywienie człowieka

Rozległa wiedza i umiejętności pozwalające na wyprodukowanie dowolnego produktu żywnościowego, z dbałością o jego najwyższą jakość oraz o to, by miał on pozytywny wpływ na organizm człowieka, to właśnie kompetencje, które zdobędziesz, studiując na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. W toku studiów nauczysz się nie tylko, jak opracowywać receptury i specyfikacje produktów żywnościowych różnego pochodzenia, ale też, jak krok po kroku wygląda procedura ich wdrożenia. Dowiesz się, jak opracowywać normy produkcyjne i jak wygląda kontrola przebiegu procesów produkcyjno-technologicznych w małych i dużych zakładach produkcyjnych.

Ukończenie kierunku daje możliwości pracy na stanowiskach inżynierskich oraz kierowniczych w zakładach przemysłu spożywczego – mleczarniach, zakładach mięsnych, zakładach przetwórstwa roślinnego. Plan studiów daje możliwość poszerzania wiedzy w wybranym przez siebie zakresie technologii, w ramach praktyk zawodowych w zakładach produkcyjnych o ugruntowanej pozycji rynkowej. Wybierz kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWEKA, gdzie oferujemy Ci:

  • 1,5-roczne studia kończące się uzyskaniem tytułu MAGISTRA INŻYNIERA, doskonale przygotowujące do pracy jako technolog, główny technolog, kierownik produkcji, menedżer ds. rozwoju produktu, pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego
  • możliwość korzystania z wyjazdów w ramach programu Erasmus do uczelni państw partnerskich– m.in. Hiszpania, Włochy, Portugalia, Grecja, Holandia;
  • akredytowany program studiów stale dostosowywany do potrzeb rynku pracy, w którym zajęcia praktyczne i laboratoryjne odgrywają kluczową rolę;
  • możliwość poszerzania umiejętności w ramach aktywnie działających na WNoŻ kołach naukowych.

Więcej o nas:

 

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

Forma studiów: stacjonarne i niestacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry

Zakres: inżynieria przetwórstwa żywności*; technologia żywności*, żywienie człowieka*; inżynieria żywności* ( oferta w języku angielskim); technologia żywności i żywienie człowieka**

* Zakresy oferowane na studiach stacjonarnych.

** Zakres oferowany na studiach niestacjonarnych.

 

Wydział Nauki o Żywności

 

89 523 49 83

 

 

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.