Wczytywanie strony...

  • #Technologia żywności i żywienie człowieka

To 1,5-roczne studia, po których uzyskasz tytuł magistra inżyniera. Podczas nauki poznasz sposoby opracowywania receptury oraz produkcji dowolnego rodzaju żywności spełniającej oczekiwania konsumenta i mającej pozytywny wpływ na jego organizm. Dowiesz się, jak kontrolować i prowadzić procesy technologiczne w zakładach przetwórczych, a po ukończeniu studiów zajmiesz stanowisko inżynierskie lub kierownicze w wybranym przez Ciebie przedsiębiorstwie lub w innych jednostkach łańcucha żywnościowego. Na studiach drugiego stopnia możesz wybrać jeden z zakresów kształcenia: technologia żywności, inżynieria przetwórstwa żywności, żywienie człowieka lub food engineering (studia w j. angielskim).

Technologia żywności i żywienie człowieka drugiego stopnia na UWM – i co dalej?

Po ukończeniu technologii żywności i żywienia człowieka drugiego stopnia możesz pracować:

  • na stanowiskach inżynierskich oraz kierowniczych, jako menedżer ds. rozwoju produktu,
  • jako pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego.
  • w zakładach przemysłu spożywczego tj. mleczarnie, zakłady mięsne, zakłady przetwórstwa roślinnego.

 

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

Forma studiów: stacjonarne i niestacjonarne

Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry

Zakres: inżynieria przetwórstwa żywności*; technologia żywności*, żywienie człowieka*; inżynieria żywności* ( oferta w języku angielskim); technologia żywności i żywienie człowieka**

* Zakresy oferowane na studiach stacjonarnych.

** Zakres oferowany na studiach niestacjonarnych.

 

Wydział Nauki o Żywności

 

89 523 49 83

 

 

 

Ogólne zasady kwalifikacji:

dyplom

dyplom zagraniczny

Logo UWM - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.