To 1,5-roczne studia, po których uzyskasz tytuł magistra inżyniera. Podczas nauki poznasz sposoby opracowywania receptury oraz produkcji dowolnego rodzaju żywności spełniającej oczekiwania konsumenta i mającej pozytywny wpływ na jego organizm. Dowiesz się, jak kontrolować i prowadzić procesy technologiczne w zakładach przetwórczych, a po ukończeniu studiów zajmiesz stanowisko inżynierskie lub kierownicze w wybranym przez Ciebie przedsiębiorstwie lub w innych jednostkach łańcucha żywnościowego. Na studiach drugiego stopnia możesz wybrać jeden z zakresów kształcenia: technologia żywności, inżynieria przetwórstwa żywności, żywienie człowieka lub food engineering (studia w j. angielskim).
Zakresy na studiach stacjonarnych:
Zakresy na studiach niestacjonarnych:
Technologia żywności i żywienie człowieka drugiego stopnia na UWM – i co dalej?
Po ukończeniu technologii żywności i żywienia człowieka drugiego stopnia możesz pracować: