- Odkryj UWM
Wsparcie i rozwój studentów
RADIO UWMFM
Poznaj UWM
- Studia podyplomowe
- Co? Jak? Kiedy?
CO?
Kiedy?
Nie czekaj! Wybierz UWM
Wczytywanie strony...
Rozległa wiedza i umiejętności pozwalające na wyprodukowanie dowolnego produktu żywnościowego, z dbałością o jego najwyższą jakość oraz o to, by miał on pozytywny wpływ na organizm człowieka, to właśnie kompetencje, które zdobędziesz, studiując na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. W toku studiów nauczysz się nie tylko, jak opracowywać receptury i specyfikacje produktów żywnościowych różnego pochodzenia, ale też, jak krok po kroku wygląda procedura ich wdrożenia. Dowiesz się, jak opracowywać normy produkcyjne i jak wygląda kontrola przebiegu procesów produkcyjno-technologicznych w małych i dużych zakładach produkcyjnych. Ukończenie kierunku daje możliwości pracy na stanowiskach inżynierskich oraz kierowniczych w zakładach przemysłu spożywczego – mleczarniach, zakładach mięsnych, zakładach przetwórstwa roślinnego. Plan studiów daje możliwość poszerzania wiedzy w wybranym przez siebie zakresie technologii, w ramach praktyk zawodowych w zakładach produkcyjnych o ugruntowanej pozycji rynkowej. Wybierz kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWEKA, gdzie oferujemy Ci:
Więcej o nas:
|
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA Forma studiów: stacjonarne i niestacjonarne Poziom studiów: drugiego stopnia, magisterskie, 3 semestry Zakres: inżynieria przetwórstwa żywności*; technologia żywności*, żywienie człowieka*; inżynieria żywności* ( oferta w języku angielskim); technologia żywności i żywienie człowieka** * Zakresy oferowane na studiach stacjonarnych. ** Zakres oferowany na studiach niestacjonarnych. |
Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo wprowadzenia bez uprzedzenia zmian danych zawartych na niniejszej stronie. Wszelkie informacje umieszczone na stronie nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.